Blindfriendly Piatok 27. 4. 2018 | Meniny má Jaroslav Facebook Twitter Flickr YouTube          ExtranetExtranet          Mapa stránokMapa stránok          VytlačiťVytlačiť          EnglishEnglish

Bratislavský kraj podporí strategické stavby BVS

Bratislava, 23. júna 2010

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo vyjadril podporu kľúčovým projektom Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) na území regiónu, o ktorých ho dnes informoval predseda predstavenstva BVS-ky Daniel Gemeran.
Ide o výstavbu prepojenia kanalizačného zberača v seneckom regióne, presnejšie od mesta Senec do bratislavskej mestskej časti Vrakuňa, kde bude jeden centrálny zberač. Verejnú kanalizáciu chce spoločnosť vybudovať aj pre Malokarpatský región. Župa rovnako podporuje prepojenie verejného vodovodu do Podunajských Biskupíc, Bernolákova a Grinavy. Ďalším dôležitým projektom je výstavba verejného vodovodu z Malaciek po Kúty. Podľa Gemerana by sa na výstavbu mali použiť viaczdrojové financie, pokúsia sa získať aj peniaze z eurofondov.

Župan Frešo hovoril s Gemeranom aj o možnosti sprístupnenia ostrovu Sihoť pre cyklistov a peších turistov. Ostrov s rozlohou 200 hektárov je v ochrannom pásme a z toho dôvodu tam platia prísne pravidlá. Vlastníkom ostrova je štát, vodárenská spoločnosť je majiteľom ciest a nádrží.