Blindfriendly Pondelok 23. 4. 2018 | Meniny má Vojtech Facebook Twitter Flickr YouTube          ExtranetExtranet          Mapa stránokMapa stránok          VytlačiťVytlačiť          EnglishEnglish

Bratislavský kraj prvýkrát predáva nadbytočný majetok elektronickou aukciou

Bratislava, 1. augusta 2010

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) prvýkrát predáva svoj nadbytočný majetok elektronickou aukciou. Ide o deväť nehnuteľností v Bratislave, Pezinku a Senci. „Je to najtransparentnejší spôsob predaja majetku. Pozitívum vidím aj v tom, že sa zabráni šíreniu prípadnej korupcie či klientelizmu v samospráve,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo.

Ako župan ďalej uviedol, na úrade presadzujú jasné manažérske pravidlá a transparentné nakladanie s verejnými prostriedkami. Preto začala župa od apríla zverejňovať všetky faktúry nad 1 000 € aj zmluvy na svojej internetovej stránke. „O zverejňovaní faktúr a zmlúv, aj o obstarávaní cez elektronické aukcie som hovoril už počas svojej kampane. Teraz sme to zaviedli na úrade, aby ľudia videli na vlastné oči, o čom je regionálna samospráva,“ doplnil Frešo. Občania majú tiež možnosť sledovať každé rokovanie zastupiteľstva v priamom prenose cez internet.

Bratislavský kraj predáva areál bývalého SOU energetického Pod Holým Vrchom v Záhorskej Bystrici, objekt chaty v Kučišdorfskej Doline v Pezinku, prevádzkovú budovu SOU na ul M. R. Štefánika v Pezinku, budovu školy na Krásnohorskej v Petržalke, dielne na Elektrárenskej ulici vrátane pozemkov v Novom Meste, muničné sklady v Záhorskej Bystrici, nehnuteľnosť v areáli Vajnory, pozemky pri budove Polikliniky Senec a dielne na Starej Ivánskej ceste v Bratislave.

Záujemcovia môžu predkladať návrhy do 13. augusta 2010, návrhy musia byť fyzicky doručené na podateľni Úradu BSK do 12:00. Následne bude návrhy posudzovať komisia a pridelí im autorizačné kódy, pod ktorými môžu uchádzači vstupovať do elektronickej aukcie. Uchádzačom oznámi prostredníctvom nimi uvedenej mailovej adresy aj dátum a čas konania elektronickej aukcie, ako aj príslušnú webovú adresu, kde bude elektronická aukcia prebiehať. Po ukončení e- aukcie sa pripraví materiál do komisie Zastupiteľstva BSK, krajskí poslanci by sa mali schvaľovaním zmluvných prevodov nehnuteľného majetku kraja zaoberať na októbrovom rokovaní.

Bližšie informácie a podmienky obchodných verejných súťaží sú zverejnené na internetovej stránke www.bratislavskykraj.sk a na úradnej tabuli Úradu BSK na Sabinovskej ulici v Bratislave.