Blindfriendly Piatok 27. 4. 2018 | Meniny má Jaroslav Facebook Twitter Flickr YouTube          ExtranetExtranet          Mapa stránokMapa stránok          VytlačiťVytlačiť          EnglishEnglish

Bratislavský župan príde podporiť demonštráciu pred Úrad vlády proti pezinskej skládke

Bratislava, 11. mája 2010

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo príde podporiť demonštráciu proti skládke v Pezinku. Akciu organizujú Pezinčania a občianska iniciatíva Skládka nepatrí do mesta, uskutoční sa v stredu 12. mája 2010 o 9:30 pred Úradom vlády SR.

„Pezinčanov určite zaujíma, v akom prostredí žijú. Preto si myslím, že aj oni by mali mať možnosť prostredníctvom svojich volených zástupcov vyjadriť sa k tomu, čo sa ich bytostne týka,“ zdôvodnil župan. O tom je podľa neho zastupiteľská demokracia, a nie o svojvoľných rozhodnutiach nejakých nevolených a (politickými stranami) dosadených úradníkov, ktorí sledujú svoj osobný profit. „Politici sú tu na to, aby zastupovali a bránili záujmy ľudí, ktorí ich zvolili. Jednoducho, ak ľudia nechcú mať zapáchajúcu skládku pod nosom, politici by mali ich názor rešpektovať,“ doplnil Frešo.

Bratislavský kraj sa usiloval vstúpiť ako účastník do konania o preskúmaní územného rozhodnutia o skládke mimo odvolacieho konania, rezort mal na posúdenie zákonnosti územného rozhodnutia čas do mája. V súvislosti s pezinskou skládkou žiadal tiež župan o stretnutie s ministrom výstavby a regionálneho rozvoja Jánom Mikolajom. Dodnes však BSK z ministerstva nikto nekontaktoval a ani neprizval na žiadne stretnutie.