Blindfriendly Štvrtok 19. 7. 2018 | Meniny má Dušana Facebook Twitter Flickr YouTube          ExtranetExtranet          Mapa stránokMapa stránok          VytlačiťVytlačiť          EnglishEnglish

BSK rozdelil dotácie v hodnote 77 700 €

Bratislava, 25. júla 2010

Zastupiteľstvo Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) na svojom zasadnutí schválilo dotácie v celkovej výške 77 700 EUR. Poslanci kraja podporili dokopy 37 projektov. Najvyššia dotácia 6000,- EUR pôjde napríklad na výstavbu obecného domu v obci Vlky, rekonštrukciu mestského múzea v Senci, či výstavbu DSS pre ťažko zdravotne postihnuté deti. „Teší ma, že zastupiteľstvo schválilo dotácie takmer jednohlasne a že aj v čase krízy môžeme poskytnúť časť financií na záchranu a obnovu historických pamiatok v kraji a podporu dobrých projektov,“ povedal predseda BSK Pavol Frešo. V komisii pre udeľovanie dotácií majú zastúpenie všetky poslanecké kluby a nezávislí poslanci. Dotácie bolo možné rozdeliť až po schválení rozpočtu na júnovom zastupiteľstve.
Okrem už spomenutých projektov boli podporené napríklad aj Kultúrne zariadenia Petržalky, oprava zatekajúcej strechy ZŠ v Častej, rekonštrukcia gotickej veže kostola v obci Štefanová, výstavba multifunkčného ihriska pre obce Pomoravia v obci Láb, či projekt občianskeho združenia Slobody zvierat na Stabilizáciu populácie túlavých psov a mačiek v problémových lokalitách kraja. Žiadosti o dotácie nad 1659,70,- EUR mohli subjekty adresovať na BSK do 30. júna. Zoznam všetkých schválených žiadostí je možné nájsť na webovej stránke kraja www.bratislavskykraj.sk.