Blindfriendly  22. 7. 2018 | Meniny má Magdaléna Facebook Twitter Flickr YouTube          ExtranetExtranet          Mapa stránokMapa stránok          VytlačiťVytlačiť          EnglishEnglish

BSK sa chce sústrediť najmä na podporu vzdelávania a inovácii

Brusel, 7. októbra 2010

V poradí už III. konferenciu podunajských regiónov zorganizovalo v stredu zastúpenie spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko v budove svojho zastúpenia v Bruseli. Dunajská konferencia pozostávala zo štyroch workshopov zameraných dopravu, infraštruktúru, energetiku a dostupnosť, životné prostredie a prevenciu voči prírodným rizikám. Ďalej to bol socio-ekonomický rozvoj, na ktorom vystúpil aj podpredseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Ivo Nesovnal.

„Výhodou nášho regiónu je poloha a susedstvo s Rakúskom a Maďarskom. Spolupráca s nimi je pre nás kľúčová. Na seminári sme hovorili o projektoch, ktoré chceme uskutočniť,“ povedal podpredseda BSK Ivo Nesrovnal. Kraj sa chce podľa neho sústrediť skôr na menšie projekty, ktoré zvyšujú kvalitu života obyvateľov. Ako príklad uviedol lokálny turizmus, spoločný destinačný manažment, rozvoj a podporu vzdelávania, inovácie či rovoj technologických parkov. Zároveň doplnil, že v decembri by sa malo rozhodnúť o tom, ktoré projekty bude EÚ financovať v ďalšom existujúcom finančnom programe.

Pri tejto príležitosti sa dnes koná lobistická akcia adresovaná predstaviteľom Európskej komisie, do ktorej sa zapojí takmer 140 regiónov v Európe. Cieľom podujatia je podľa predsedu BSK Pavla Freša to, aby mohla bratislavská župa čerpať peniaze z fondov Európskej únie aj po roku 2013. Frešo sa v Bruseli stretol s viacerými zástupcami regiónov pozdĺž Dunaja ako aj s predstaviteľmi Európskej komisie.