Blindfriendly Pondelok 22. 1. 2018 | Meniny má Zora Facebook Twitter Flickr YouTube          ExtranetExtranet          Mapa stránokMapa stránok          VytlačiťVytlačiť          EnglishEnglish

Nemocnica v Malackách pozýva na preventívne vyšetrenia

Bratislava, 7. apríla 2010

Záujemcovia si môžu dať zmerať základné vitálne hodnoty - krvný tlak, percento telesného tuku, vypočítať BMI a stanoviť hladinu cukru v sére. Stánok zdravia bude otvorený vo vestibule nemocnice do piatka do 15:00.

V Nemocnici v Malackách dnes predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo slávnostne otvoril podujatie zamerané na osvetu občanov aj zamestnancov firiem o potrebe prevencie. Cieľom podujatia je zvýšiť povedomie o nutnosti preventívnych vyšetrení. „Preventívne prehliadky sú dobré a dôležité. Sám na ne chodím pravidelne každý rok,“ povedal Frešo. Pri tejto príležitosti si bratislavský župan nechal zmerať tlak. Predseda si prezrel aj priestory nemocnice, jej vynovené časti, rovnako ako aj tie priestory, ktoré ešte rekonštrukcia čaká. „Tu sa ukazuje, ako prospešná môže byť spolupráca samosprávy so súkromným sektorom,“ dodal.

Počas Týždňa zdravia, ktoré potrvá do piatka 9. apríla, budú zamestnanci Nemocničnej a.s. bezplatne merať v Stánku zdravia vo vestibule nemocnice základné vitálne hodnoty – krvný tlak, percento telesného tuku, vypočítať body mass index (BMI) a stanoviť hladinu cukru v sére. Pokiaľ zaznamenajú odchýlku od normy, pacientom odporučia návštevu všeobecného lekára či odbornej ambulancie. Súčasťou služby je aj poradenstvo v oblasti preventívnych prehliadok. Stánok zdravia bude otvorený vo vestibule nemocnice v Malackách do piatka od 7:00 do 15:00.

„Cieľom našej nemocnice je poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť podľa najvyšších štandardov Európskej únie. Jednoznačne sem patrí aj podpora prevencie. Preto sme v súvislosti so Svetovým dňom zdravia pripravili podujatie Týždeň zdravia, ktoré má pripomenúť ľuďom dôležitosť preventívnych prehliadok,“ uviedol Peter Kalenčík, riaditeľ spoločnosti Nemocničná, a.s., ktorá prevádzkuje nemocnicu v Malackách. Zamerali sa podľa neho aj na firmy a organizácie, ktoré pôsobia v regióne. Práve zamestnávatelia môžu podľa riaditeľa urobiť veľa v osvete prevencie, preto pripravili špeciálny program na túto tému aj pre riaditeľov firiem a manažérov ľudských zdrojov vo firmách.