Blindfriendly Streda 25. 4. 2018 | Meniny má Marek Facebook Twitter Flickr YouTube          ExtranetExtranet          Mapa stránokMapa stránok          VytlačiťVytlačiť          EnglishEnglish

Predseda BSK si pripomenul 66. výročie SNP

Bratislava, 27. augusta 2010

Pri príležitosti 66. výročia Slovenského národného povstania sa dnes na bratislavskom Námestí Slovenského národného povstania konal pietny akt kladenia vencov. Položením vencov k pamätníku SNP si uctili pamiatku bojovníkov antifašistického odboja predstavitelia Národnej rady SR, Kancelárie prezidenta SR, štátnej správy, regionálnej a miestnej samosprávy, Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov, zástupcovia diplomatického zboru a ďalší. V úvode sa zúčastneným prihovoril podpredseda parlamentu Robert Fico, po ňom vystúpil predseda Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov Pavol Sečkár a na záver sa prihovoril predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo. Podujatia sa zúčastnil aj podpredseda BSK Ivo Nesrovnal.

„SNP bolo jasným prejavom vôle ľudí na Slovensku pridať sa k protihitlerovskej koalícii a za pomoci spojencov poraziť tých, ktorí nás dusili. SNP bolo spojením všetkých síl, ktoré túžili po slobode a demokracii. Toto spojenie rovnako pokračovalo po vojne a jasne sa prejavilo v roku 1946 v slobodných voľbách,“ povedal župan Frešo v príhovore. Zároveň zdôraznil, že tí, ktorí trpeli a položili život v SNP, dali základ udalostiam z roku 1989. Župan sa poďakoval všetkým, ktorí v povstaní položili svoje životy, a tým, ktorí sú aj dnes medzi nami zaprial veľa zdravia. „Pre mňa osobne tento sviatok znamená spomienka aj na mojich rodinných príslušníkov, ktorí sa tohto povstania zúčastnili,“ dodal župan.