Blindfriendly Sobota 20. 1. 2018 | Meniny má Dalibor Facebook Twitter Flickr YouTube          ExtranetExtranet          Mapa stránokMapa stránok          VytlačiťVytlačiť          EnglishEnglish

Župan Pavol Frešo prisľúbil pomoc mimovládnym organizáciám

Bratislava, 23. marca 2010

Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavol Frešo na stretnutí s mimovládnymi organizáciami Bratislava otvorene, Ekofórum, Greenpeace, Bratislavské regionálne ochranárske združenie a Daphne prisľúbil podporu viacerým projektom a iniciatívam, ktorými sa tieto organizácie zaoberajú. „Je dôležité spolu komunikovať, pretože len tak môže byť župa nápomocná pri riešení problémov,“ povedal Frešo. So zástupcami mimovládok sa tiež dohodol, že sa v takejto zostave stretnú znova ešte pred aprílovým rokovaním zastupiteľstva.

Iniciátor stretnutia, riaditeľ Greenpeace Slovensko Juraj Rizman skonštatoval, že Freša pozná z poslaneckej činnosti ako politika nakloneného občianskym aktivitám. „Výrazne nám pomohol pri otváraní a riešení viacerých káuz, ako bola napríklad pezinská skládka, preto som rád, že naša spolupráca bude pokračovať aj na tejto úrovni,“ doplnil Rizman.

Zástupcovia mimovládnych organizácií hovorili s bratislavským županom o plánovanom ropovode, chránených územiach v kraji, megakasíne, PKO, ale napríklad aj o transparentnejšom fungovaní úradu či o enviromentálnej výchove detí.