Blindfriendly Piatok 26. 4. 2019 | Meniny má Jaroslava Facebook Twitter Flickr YouTube          ExtranetExtranet          Mapa stránokMapa stránok          VytlačiťVytlačiť          EnglishEnglish
 
 

KONTAKTY

Sabinovská 16
P.O. Box 106
820 05 Bratislava 25
IČO: 36063606

Úradné hodiny
Ústredňa:

Telefón:  02/4826 4111
Fax:        02/4826 4386
E-mail: podatelna@region-bsk.sk

Centrum pre rodiny v kríze
Kancelária prvého kontaktu

Župné špeciality prišli ochutnať tisíce ľudí

 Bratislavská Stará tržnica už po druhý raz ožila vianočnou a zabíjačkovou atmosférou, blížiace sa sviatky oslavovali aj v Stupave. Tradičné zabíjačkové špeciality, ryby, husi, lokše, typické regionálne špeciality, kapustové či vínne produkty prišli ochutnať tisíce ľudí. Kúpiť si mohli aj rôzne vianočné produkty či remeselné výrobky. Obe podujatia organizoval Bratislavský kraj v spolupráci s Krajskou organizáciou cestovného ruchu - Bratislava Region Tourism.

 
„Obe akcie sú vyvrcholením Župnej jesene. Najdôležitejšie je na tom to, že vytiahneme ľudí od televízorov a počítačov, aby spoznali regionálne špecifiká, aby sa nadýchali predvianočnej atmosféry. Cieľom je, aby naši z ľudia hlavného mesta a okolia uprednostnili skôr predvianočné návštevy akcií u nás doma ako priľahlých zahraničných destináciách,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo.
 
Aj tento rok sa na zabíjačke prezentovali študenti zo škôl v pôsobnosti BSK a klienti zariadení sociálnych služieb v pôsobnosti kraja. Klienti ponúkali svoje výrobky z tvorivých dielní, takže návštevníci tržnice mohli zakúpením ich produktov podporiť činnosť týchto zariadení.
 
V rámci druhého ročníka Župnej jesene pripravil Bratislavský kraj pre obyvateľov a návštevníkov regiónu takmer dve desiatky podujatí, ochutnali špeciality z jabĺk či kapusty a prešli sa po pivniciach Malokarpatskej vínnej cesty. Od septembra sa konali viaceré vinobrania či hody, začiatok októbra sa niesol v znamení kapusty na už tradičných Slávnostiach kapusty v Stupave, obyvatelia aj návštevníci kraja púšťali šarkany na Župnej šarkaniáde vo Vajnoroch a na Jablkovom hodovaní vo viacerých obciach župy si pochutnali na špecialitách z jabĺk. V polovici novembra sa milovníci vína prešli po pivniciach Malokarpatskej vínnej cesty. Počas celej jesene sa gurmáni tešili zo sezóny husacích špecialít.