Blindfriendly Sobota 20. 10. 2018 | Meniny má Vendelín Facebook Twitter Flickr YouTube          ExtranetExtranet          Mapa stránokMapa stránok          VytlačiťVytlačiť          EnglishEnglish
 
 

KONTAKTY

Sabinovská 16
P.O. Box 106
820 05 Bratislava 25
IČO: 36063606

Úradné hodiny
Ústredňa:

Telefón:  02/4826 4111
Fax:        02/4826 4386
E-mail: podatelna@region-bsk.sk

Centrum pre rodiny v kríze
Kancelária prvého kontaktu

AKTUÁLNE SPRÁVY

16. marec 2016

 V termíne stanovenom vo Výzve publikovanej na web-stránke BSK ešte minulý rok, bolo na kraj doručených takmer 500 žiadostí. Žiadatelia mali na vypracovanie svojich projektov tentokrát až 2 mesiace a museli ich registrovať v elektronickom informačnom systéme, ktorý poslúži v rámci transparentnosti a zavedenia spätnej väzby ako nástroj na zverejnenie všetkých projektov a ich bodových hodnotení. Rada BSK pre kultúru a umenie, nezávislý poradný orgán predsedu BSK zložený z popredných odborníkov v oblasti kultúry, hodnotil tento rok celkovo 467 žiadostí v celkovej žiadanej sume 4. 423 937 EUR. Najviac podaných projektov úrad evidoval v oblasti hudobného, divadelného a tanečného umenia (77) a tiež v oblasti medziodborových umeleckých aktivít (90). Dotačná komisia BSK upravila návrhy nezávislej odbornej Rady v 4 % prípadov.

16. marec 2016

 V rámci propagácie bratislavského regiónu zorganizoval Bratislavský samosprávny kraj kurz tradičných remesiel, keramiky a drotárstva, ktorý sa uskutočnil v sobotu 12. marca v priestoroch Kancelárie BSK v Bruseli. Išlo o prvý zo série workshopov zameraných na ľudové remeslá a tradície.

15. marec 2016

 Magistrátu posiela list, v ktorom mu ponúka súčinnosť a metodickú pomoc pri úprave projektu.

15. marec 2016

 Bratislavský župan sa na dnešnom brífingu jasne postavil za zachovanie stromov na električkovej zastávke Žilinská, ktorá sa nachádza kúsok od Hlavnej stanice. Rozhodnutie o výrube piatich stromov na tejto zastávke vydal vo februári Magistrát hlavného mesta SR.

14. marec 2016

 Bratislavský samosprávny kraj po prvý raz získal finančnú podporu z eurofondov aj pre rekonštrukciu ciest II. a III. triedy na svojom území, čím aspoň čiastočne znížil svoje znevýhodnenie oproti ostatným regiónom Slovenska. Prvou zrekonštruovanou cestou by mala byť spojnica Rohožník – Malacky.

11. marec 2016

 Zamestnanci Úradu Bratislavského samosprávneho kraja mali počas februára možnosť zapojiť sa do zbierky pre psíkov a mačičky, ktorí žijú v útulku Slobody zvierat na bratislavských Poliankach. Viac ako dvesto kilogramov krmiva a množstvo hračiek či diek, odovzdali zástupcovia župy Slobode zvierat začiatkom marca.

11. marec 2016

 Patril k vedúcim osobnostiam novembrovej revolúcie v roku 1989, bol spoluzakladateľom a členom Slovenskej rady Verejnosti proti násiliu. Spolupracoval na tvorbe koncepcie Reformy verejnej správy, ako aj na jej realizácii. Bol koordinátorom Návrhu na nové územné a správne členenie SR založené na župnom princípe.

10. marec 2016

 Zástupcovia Bratislavského samosprávneho kraja počas dnešného Župného štvrtku diskutovalis predstaviteľmi obce Nová Dedinka. Dôvodom bolakrižovatka ciest III. triedy 572002 a 503007 v obci Nová Dedinka, ktorá sa pre časté nehody stáva veľmi nebezpečnou. „Je to vo verejnom záujme, pretože je to dosť neprehľadná dopravná situácia. Kohokoľvek sa v tejto obci opýtate aká je toto križovatka, tak vám povie, že to je križovatka na ktorej skutočne môžete prísť o život,“apeloval bratislavský župan Pavol Frešo

09. marec 2016

Bratislavský samosprávny kraj sa aj tento rok zapojí do medzinárodnej kampane Vlajka pre Tibet 2016. Rozhodli o tom poslanci Zastupiteľstva BSK na svojom februárovom zasadnutí. Pred úradom bratislavskej župy bude viať už po šiesty raz.

08. marec 2016

 Stredoškoláci z bratislavskej Hotelovej akadémie na Mikovíniho prinesú do Bruselu počas „Týždňa slovenskej kuchyne“ svoje menu v rámci SK PRES 2016. V kantínach Európskej komisie sa tak budú celý týždeň podávať jedlá typické pre slovenskú kuchyňu. O víťazovi rozhodla dnešná súťaž, v ktorej sa o víťazné menu popasovali tri župné školy gastronomického zamerania.